محل تبلیغات شما

راهبردهای مقابله ای توسط لازاروس و فولکمن

Way Of Coping Questionnaire Lazarus & Folkaman ) OR WOCQ)

پرسشنامه راهبردهای لازاروس براساس سیاهه راهبردهای مقابله ای توسط لازاروس و فولکمن در سال 1980 ساخته شده است و در سال 1985 مورد تجدید نظر قرار گرفت، و این پرسشنامه در مورد تنیدگی بنا شده است. به نظر آنها تفسیر و برآورد ما از رویدادها اهمیت بیشتری از خود رویدادها دارد. همچنین معتقدند که ادراک فرد از موقعیت هاست که تنیدگی و شدت آنرا تعیین می کند.

راهبردهای مقابله ای مجموعه ای از تلاش های شناختی و رفتاری فرد است که در جهت تعبیر، تفسیر و اصلاح یک وضعیت تنش زا بکار می روند و منجر به کاهش رنچ ناشی از آن شده و دامنه وسیعی از افکار و اعمالی را که افراد هنگام مواجهه با شرایط فشار زای دورنی یا بیرونی بکار می برند را مورد ارزیابی قرار می دهد.

در قرن حاضر موضوع فشار روانی و استرس یکی از مهمترین زمینه های پژوهشی در علوم مختلف بوده است و بررسی تاثیرات آن بر زندگی انسان یکی از گسترده ترین قلمروهای پژوهشی در عصرحاضر را تشکیل می دهد. استرس، اضطراب و مقابله یکی از اجزاء دائم هر روز زندگی بوده و شیوه ها یا راهبردهایی که افراد در مقابله با موارد استرس زا بکار می برند نقش اساسی در سلامت جسمانی و روانی آنها ایفا می کند. فرآیندهای ارزیابی و مقابله تلاش های شناختی و رفتاری افراد در تفسیر و غلبه بر مشکلات زندگی موثر می باشند(موس و شفر،1993).

از دیدگاه لازاروس و فولكمن(۱۹۸۴) مقابله عبارت است از: تلاش های فكری، هیجانی و رفتاری فرد كه هنگام روبرو شدن با فشارهای روانی به منظور غلبه كردن، تحمل كردن و یا به حداقل رساندن عوارض استرس بکار گرفته می شود(دافعی ۱۳۷۶).

مقابله، نیازمند بسیج و آماده سازی نیروها و انرژی فرد است كه با آموزش و تلاش بدست می آید، لذا با كارهایی كه بطور اتوماتیك وار انجام می شود تفاوت اساسی دارد.

راهبردهای لازاروس هشت روش رویارویی را بررسی می کند. این الگوهای هشت گانه به دو دسته روشهای مسأله مدار و هیجان مدار تقسیم شده اند.

ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﻋﺒﺎرت اﺳﺖ از ﺗﺴﻠﻂ ﯾﺎﻓﺘﻦ، ﮐﻢ ﮐﺮدن ﯾﺎ ﺗﺤﻤﻞ آﺳﯿﺐﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ اﺳﺘﺮس اﯾﺠﺎد ﻣﯽﮐﻨﺪ و ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﺗﻤﺎم ﺗﻼشﻫﺎي ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ و رﻓﺘﺎري اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮاي  ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎ ﺗﺤﻤﻞ درﺧﻮاﺳﺖﻫﺎي دروﻧﯽ ﯾﺎ ﺑﯿﺮوﻧﯽ بکار ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻣﯽﺷﻮد(ﺣﺴﻨﺸﺎﻫﯽ و داراﯾﯽ،1358). ﺑﺮاﺳﺎس ﺗﺌﻮريﻫﺎي رواﻧﺸﻨﺎﺧﺘﯽ راﻫﺒﺮدﻫﺎي ﻣﻘﺎﺑﻠﻪاي ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ در ﮐﺎﻫﺶ اﺳﺘﺮس و در ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺳﻼﻣﺖ رواﻧﯽ اﻓﺮاد دارﻧﺪ و ﻣﻔﻬﻮم اﺳﺘﺮس ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﯾﯽ و ﺑﺪون در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﻣﻬﺎرتﻫﺎي ﻣﻘﺎﺑﻠﻪاي آﻧﺎن، ارزش ﻣﺤﺪودي در ﺗﻮﺿﯿﺢ و ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ وﺿﻌﯿﺖ اﻓﺮاد دارد. ﺑﻪ ﺑﯿﺎن دﯾﮕﺮ ﻫﺮ ﭼﻪ ﻣﻨﺎﺑﻊ اﻓﺮاد ﺑﺮاي ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﻬﺘﺮ ﺑﺎﺷد، ﮐﻤﺘﺮ اﺣﺘﻤﺎل دارد ﮔﺮﻓﺘﺎر ﻣﻮﻗﻌﯿﺖﻫﺎي ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ آﺳﯿﺐ ﺷﻮﻧﺪ(ﺷﻬﺒﺎزي و ﻫﻤﮑﺎران،1390)

آموزش سبک های مقابله ای مبتنی بر مدل لازاروس و فولکمن به افراد می تواند:

باعث افزایش استفاده از روش های مقابله ای مسئله مدار (problemoriented coping) و کاهش استفاده از سبک های مقابله ای هیجان مدار(emotion-focused copings) و افزایش سطح سلامت در تمامی ابعاد بخصوص بُعد روانی شوند.

روش مقابله برای حل مسأله طبق تعریف لازاروس و فولکمن (۱۹۸۴) سه ویژگی دارد:

بیانگر این است که مقابله کردن مستم تلاش و برنامه ریزی است .

نتیجه نهایی واکنش های مقابله ای را همیشه مثبت فرض نمی کند .

مقابله کردن را فرایندی تلقی می کند که در طول زمان اتفاق می افتد .

استرس ناشی از کار بسیاری از مشکلات جسمی، روانی، خانوادگی و اجتماعی را برای فرد رقم میزند .دنیای صنعتی گرفتاریهای فراوان به بار آورده و نگرانی افراد نسبت به کار، خانواده، نگرانیهای مادران نسبت به وضع کودکان خود، مشکلات اجتماعی، پیشرفت تکنولوژی و نگرانی از کهنه شدن معلومات و اطلاعات، سختی و زمان کار، سروصدا، فشردگی و تراکم کار، نوع مراجعان، انتظارات نابجا از فرد، حقوق کم، بیعدالتی سازمانی و کیفیت رابطه با همکاران میتوانند فشار زیادی را بر افراد وارد کنند که توان مقابله با آن را ندارند. بنابراین لازم است کارکنان را در مقابله با شرایط استرس زا توانمند نمود. توانمندسازی کارکنان را قادر می سازد تا در مواجهه با مشکلات و تهدیدهای شغلی از مقاومت و انعطاف پذیری بیشتری برخوردار بوده، از شیوه های کارآمدی برای رویارویی با مشکلات استفاده کرده و از آسیب پذیری آنها جلوگیری کرد.

استرس فرزندِ تغییر است و چرخه­ ی سریع تغییرات در جهان امروزی مواجهه با استرس را به امری اجتناب ناپذیر بدل می کند. بررسی سبک­ های مقابله­ ای افراد، کارکنان و مدیران و تأثیر عمیق آن بر سلامت جسم و روان و در نهایت بهره­ وری و عملکرد سازمان است. استرس پیش از آنکه به سلامت جسمانی، روانشناختی و اجتماعیِ ما آسیب وارد کند، از مسیر سبک­ های مقابله ­ای ما عبور می­ کند. اگر سبک کارآمدی در مقابله با استرس­ زاهای محیطی داریم، می­توانیم از اثرات سوء استرس در امان باشیم. اما سبک­های مقابله­ ای ناکارآمد ما را در برابر تنش­های موقعیتی ضعیف کرده و راه را بر آسیب­های ناشی از آن هموار می­ کنند.

تست بین المللی دیسک - گروه I

تست بین المللی ذیسک - گروه D

چهار الگوی مدل بین المللی دیسک

مقابله ,های ,ای ,استرس ,لازاروس ,کند ,مقابله ای ,لازاروس و ,های مقابله ,و فولکمن ,می کند

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها